Barnedåbs forberedelser del 1 af dåben

13. december 2018 0 Af linda

Den 21/10-2018 holdte vi barnedåb, hvor Naya fik sit smukke navn slået helt fast, det krævede en del barnedåbs forberedelser.

Lokalerne og tankerne bag

Da vi ønsker at holde udgifterne nede herhjemme gælder det også sammenkomster. Barnedåbs forberedelser når udgifterne skal holdes nede betyder må man gøre en del selv. Dette betyder ikke det store da vi heldigvis begge er typen der gerne vil sørge for tingene selv. Vi ville have holdt det hjemme, godt nok bor vi stort, men 40 mennesker kan vi ikke huse. Så vi undersøgte området herude og fandt ud af at den lokale fiskesø har et selskabslokale til okay penge 🙂 . Det lejede vi, dejligt lyst lokale med fint køkken og udenoms arealer.

I ugerne op til dagen, skulle der sys kjoler til pigerne, dåbskjolen skulle rengøres, der skulle ny sløjfe til kjolen, et sæt tøj til bagefter til Naya.

Derudover skulle der selvfølgelig også planlægges mad, handles ind til dette og drikkevare.

Jeg havde et ønske om at sy tøj til pigerne, inkl Nayas efter-dåbstøj, i samme stof. De behøvede ikke nødvendigvis at være ens for de er jo ikke tvillinger. Silje nægtede purre bla fordi hun ville have bukser på, ikke kjole ! 🙂 .

Da jeg havde syet kjolerne, til Jessica og Mille, kom Silje alligevel og ville gerne have en kjole. Så syede da lige en til hende også. Jeg syede en dragt til Naya.

Menuen

Vi besluttede os for menuen relativt hurtigt, kriterierne var  – nemt -lækkert og ikke mindst -billigt eller ihvertfald billig ish. Vi har en stor grill der køre på piller somer købt bla fordi vi har udsigt til en del større forsamlinger de næste år frem i tiden.

Vi fik pigerne inkl Naya passet hos deres bedste mens vi voksne kørte over grænsen efter en masse sodavand, vi købte også ind til kagerne og til maden. Vi købte kamstege og oksefilet dernede, billigt billigt, vi købte alubakker til salaten, sodavand, vin til velkomstdrink, tørrede majs og penuts til salatbar, flødekartofler (vi regnede på det og kunne ikke lave flødekartofler selv til den pris de færdige kostede og så skulle det være nemt da jeg vil have tid med gæsterne sådan en dag.) og helt sikkert en masse mere.

Menuen blev som følger :

Forret: Ingen

Hovedret: grillet kamsteg og oksefilet. Tilbehør: flødekartofler, salatbar og hjemmebagt ciabattabrød.

Dessert/kaffe og kage: kage og slikbuffet

Heldigvis havde jeg gode hjælpere hele vejen igennem både med maden og med pyntetingene bla folde servietter.

barnedåbs forberedelser

Pigerne hjalp meget hele vejen igennem, her med at ordne æbler til kagerne der ikke blev til noget

barnedåbs forberedelser

Pigerne hjalp med at folde de små æsker til borddækningen

Borddækning og oppyntning

Pyntningen af lokalerne til festen, skulle også gerne holdes økonomisk lidt nede. Så nogle af tingene købte jeg over Wish, bordkort, bordløber, små æsker til godter, sugerør, pomponer men dem brugte vi aldrig. Servietter, lys og lyseholdere købte vi i Ikea – jeg elsker Ikea, da man får så mange fine nipsting til næsten ingen penge. Dugene i den fineste sarte lyserøde købte vi i bilka.

Vi fik nøglerne allerede fredag men der nåede vi ikke så meget og det meste af lørdag gik med stress med at forberede mad og desserter osv så først alt for sent lørdag fik vi dækket op.

Dåbskjolen

En del af barnedåbs forberedelser dækker også over dåbskjolen. Kjolen blev fundet frem den havde lidt pletter. Alternativ til rens forsøgte jeg at ordne den selv, da der var minimalt med skidt på den. Jeg brugte en svamp, med lidt vand og sæbe, og pletrensede kjolen. Skyllede godt under hanen så sæben var væk og hængte den til tørre i badeværelset, på en bøjle.

Kjolen fik jeg lavet den gang Silje var baby, inden hun skulle døbes. Syet af min konfirmationskjole, jeg er konfirmeret den gang der stadig var meget stof i kjolerne, ikke som idag hvor de er meget korte 🙂 Ja den gang lignede man jo nærmest små brude.

Jeg lavede en ny sløjfe til den, da den gamle var blå for det første, og for det andet har jeg været træt af den måde den har været bundet, de andre gange den har været i brug. Jeg har dog ikke vidst hvordan jeg skulle binde den anderledes før i tiden. Men denne er både med anden sløjfe og et bredere bånd. Jeg ligger i DIY ind på sløjfen senere når jeg har billeder af processen. Jeg lavede også en suttesnor som passede til både sløjfen på kjolen og til hendes tøj bagefter. Billedet af kjolen er taget før jeg fik sløjfen sat fast, derfor de fine små klemmer.